Skip to content

Welke sport je ook beoefent, het komt bijna altijd je gezondheid ten goede en het is dé manier om energie kwijt te raken. Maar er komt vaak meer bij kijken dan alleen het lidmaatschap van een club of sportschool. Met de juiste uitrusting haal je alles eruit wat erin zit. En waar kun je dan beter terecht dan bij sportwinkel Diepenmaat aan de Voorstreek in Leeuwarden? Maar hoe is deze zaak nou ontstaan?

START APRIL 1975
Veel jongeren kennen Diepenmaat met de toevoeging Sport 2000. De volwassen sporter heeft echter alleen aan Diepenmaat genoeg om te weten dat het hier niet zomaar een sportwinkel betreft. De geschiedenis gaat meer dan veertig jaar terug.

Destijds waren het de ouders van de ondernemers John, George en Mariëlla die in de winkel stonden. In 1975 namen zij de sportszaak Morrema over. Dit is na enkel jaren omgezet in hun eigen naam Diepenmaat met de toevoeging sport. Sinds 1994 geeft de tweede generatie een eigen draai aan de sportzaak.

Een groot aantal jaren is Diepenmaat aangesloten geweest bij Sport 2000, . Echter de tijden veranderen en inmiddels zijn ze alweer enkele jaren Diepenmaat Actief in sport.

De familieleden hebben allemaal eigen taken en specialismes in het bedrijf en daardoor is het bedrijf is in de loop der jaren aardig gegroeid. Mede doordat ze op hun eigen wijze zijn gaan doen zijn ze na een aantal jaren gestart met wintersport en alles wat met wintersport te maken heeft. Door de veranderingen is Diepenmaat in de loop der jaren meer en meer in doelgroepen gaan denken. De voetballer, de fitnesser, de hardloper en de wintersporter. Ook sporten als darten, gevechtsporten en zwemmen hebben hun plek in de winkel gevonden.